Зберігання та переробка тютюну і чаю

  • Зберігання та переробка тютюну і чаю

ЗНИЖЕННЯ ЛАМКОСТІ ТЮТЮНОВОГО ЛИСТЯ, ЗМЕНШЕННЯ ВТРАТ СИРОВИНИ

Як і багато інших галузей, тютюнова промисловість та переробка чаю також може отримати значні переваги від використання системи контролю навколишнього середовища із системою зволоження TecnoCooling.

Після збирання тютюнового листя важливе значення має продукт, що утворюється. Однак під час збирання, сушіння, зберігання та упаковки виникає багато проблем, що знижують якість кінцевої продукції та призводить до економічних втрат.

Системи TecnoCooling для зволоження тютюну контролюються електронними зволожувачами та таймерами з цифровими датчиками вологості, що підтримують оптимальний та рівномірний рівень вологості, забезпечуючи краще використання води, кращий контроль відносної вологості та кращий контроль у керуванні вмістом вологи в тютюнових листках, в результаті чого покращується якість кінцевої продукції та забезпечується ефективність виробництва. Немає необхідності в газових парових генераторах, повітряних компресорах або випарних накладках-охолоджувачах. Для встановлення системи зволоження туманом необхідно лише підключення до електропостачання та водопроводу.

Правильний рівень вологості повітря, як правило, становить від 55% до 75%. Результатом є краща якість продукції з мінімальним простоєм виробництва, та зниженя виробничих відходів, збільшення прибутку.

Рівномірний рівень вологості

Традиційні системи зволоження не здатні забезпечити умови однорідної вологості.

Часто виявляється, що зволоження є недостатнім. Головною причиною є те, що в цеху встановлено лише один зволожувач повітря, який забезпечує обмежену зону покриття, а отже, відсутність рівномірної відносної вологості викликає високе зволоження продукту, розташованого поблизу, і практично не впливає на продукт, розташований подалі від пристрою.

Вологість тютюнового листя є надважливим показником для виробництва. Типові умови навколишнього середовища, необхідні для найбільш поширених фаз переробки тютюну, зазвичай становлять від 20 до 24 ° C, 55 та 75% відносної вологості. Рекомендовані умови зберігання становлять близько 24 ° C з 70 до 75% r.H.

Тютюн і папір - гігроскопічні матеріали, вони втрачають вологу, коли повітря занадто сухе. Сухе повітря погіршує властивості тютюну, що призводить до усадки, крихкості, розщеплення та втрати ваги. Правильний рівень вологості дозволяє уникнути небажаних втрат та поломки обладнання при для виготовленні сигарет та фасуванні чаю.

ПЕРЕВАГИ СИСТЕМИ

  • Водяний туман збільшує відносну вологість у повітрі без змочування;

  • Для встановлення потрібно стандартне джерело живлення та водопровід;

  • Запобігає зневодненню листя;

  • Листя не втрачають гнучкості, що робить обробку легшою та швидшою;

  • Шипи листя залишаються сухими і крихкими;

  • Листя не руйнуються, зменшуючи збитки;

  • Зменшує неправильне використання паперу на машинах для виготовлення сигарет;

  • Система зволоження туманом використовує мало електроенергії;

  • Система зволоження туманом легка в обслуговуванні;

  • Забезпечує рівномірний рівень вологості;

  • Прості та надійні контролери RH.

04.11.2020 15:37:02
0
1233

Коментарі:

Увага: HTML символи заборонені!