Теплиці і зимові сади

  • Теплиці і зимові сади

СИСТЕМИ ВИПАРНОГО ОХОЛОДЖЕННЯ І ЗВОЛОЖЕННЯ ДЛЯ ТЕПЛИЦЬ І ЗИМОВИХ САДІВ

СВОЗ - системи випарного охолодження і зволоження для теплиць і зимових садів. Для отримання високого врожаю в тепличному господарстві культурам слід створити оптимальні умови для росту. Багато в чому вони залежать від температурно-вологісного режиму в теплиці. Одне з актуальних рішень цього питання, доступне за вартістю установки і енерговитратами - це використання штучного туману систем випарного охолодження і зволоження (СВОЗ). Такі системи підтримують температуру і вологість на комфортному для рослин рівні і тим самим створюють ідеальні умови для їх розвитку. Найчастіше це тепличні культури - помідори, огірки, солодкий перець, пекінська капуста, салати, квіти, гриби та інше. 

Застосування систем туману СВОЗ в тепличному господарстві

Тепличні рослини можуть потребувати додаткового зволоження в будь-яку пору року - все залежить від регіону і потреби конкретної культури у волозі і теплі. Влітку температура в теплицях піднімається до критично високої позначки, а взимку різко знижується відносна вологість повітря через використання обігрівальних приладів (наприклад, інфрачервоних або трубних систем з гарячою водою). Незалежно від пори року прямі сонячні промені можуть спровокувати появу опіків на плодах і зелених частинах рослин. Це відбувається через те, що волога накопичується на листках і переломлює сонячне світло як призма.

Система туманоутворення СВОЗ дозволяє уникнути утворення крапель і тим самим запобігти опікам, цьому сприяють оптимально підібрані параметри тиску (70 атм) і розміри робочих отворів форсунок (0,15 або 0,20 мм).

Використання туману в теплиці не тільки вирішує проблему з зволоженням і підтриманням температури, але і підвищує її продуктивність. 

Принцип роботи СВОЗ

В основі роботи СВОЗ лежить принцип використання великої питомої теплоти випаровування води. Переходячи з рідкого в газоподібний стан, вода знижує температуру навколо себе і одночасно підвищує рівень відносної вологості.

Система туманоутворення Tecnocooling складається з чотирьох основних компонентів:

  1. Насоса високого тиску;
  2. Розподільної мережі з форсунками;
  3. Блока керування;
  4. Системи датчиків.

Переваги системи туманоутворення СВОЗ

  • Підвищують продуктивність теплиці за рахунок прискорення росту рослин (в середньому на 1-2 доби на прикладі салатів).

  • На 2-3% зменшується кількість браку і з'являється можливість успішно займатися вирощуванням чутливих культур - тропічних, окремих видів квітів і зелені;

  • Доброзичливі по відношенню до екологічної системі. СВОЗ не впливають на навколишнє середовище за межами теплиці, а всередині неї не змінюють концентрацію вуглекислого газу в повітрі і вміст вологи у грунті;

  • Ефективно розпилюють воду. Тиск, при якому працюють системи туманоутворення (70 атм), виключає утворення крапель води на рослинах, що позитивно позначається на якості майбутнього врожаю;

  • Знижують потребу в затіненні рослин. Для культур стають менш небезпечними прямі сонячні промені;

  • Забезпечують однаково високу продуктивність теплиці у будь-який час року. Деякі теплиці, розташовані в посушливих регіонах, припиняють роботу в літні місяці до тих пір, поки температура навколишнього середовища не знизиться до прийнятного рівня;

  • Збільшують ефективність перезапилення культур за рахунок активізації перенесення пилку;

  • Економічні на етапі установки і подальшої експлуатації. Модульна система зборки дозволяє виконати монтаж з мінімальними зусиллями. А багатозонний принцип роботи, забезпечує почергове обслуговування декількох теплиць або зон відповідно до заданої програми.

24.11.2020 14:15:36
0
1430

Коментарі:

Увага: HTML символи заборонені!