Попереднє охолодження кондиціонерів

  • Попереднє охолодження кондиціонерів

У спекотні дні, потужності системи кондиціонування повітря може не вистачати для ефективного охолодження повітря. Охолоджуюча здатність зменшується на 10-15%, а енергоспоживання збільшується на 25-30%. Проблема виникає в конденсаторах кондиціонерів, які відводять тепло від холодоагента.​

Застосування систем туманоутворення на теплообмінниках з повітряним охолодженням дозволить знизити температуру повітря, що заходить на радіатори, збільшити його вологість, що допоможе більш ефективно відводити тепло від холодоагента.

Якщо говорити про усереднені показники ефективності типових чиллерів з повітряним охолодженням, зниження температури повітря конденсатора на 6 ° C призведе до підвищення ефективності на 14%, а зниження на 12 ° C до підвищення на 25-30%. Все це завдяки тому, що у систем туманоутворення високого тиску низькі питомі витрати на розпилення води - 3,5-4 Вт на кг.

Виходить, що застосування систем туманоутворення для додаткового охолодження теплообмінників систем кондиціонування повітря - це простий шлях зниження витрат за рахунок економії електроенергії та зменшення навантаження на устаткування і обладнання.

15.11.2020 14:53:16
0
1183

Коментарі:

Увага: HTML символи заборонені!